1.382 ПРЕКРШАЈА У САОБРАЋАЈУ ЗА 10 ДАНА

250

     Извор: Полицијска управа Зворник

   Током појачане контроле учесника у саобраћају на подручју ПУ Зворник евидентирана 1.382 прекршаја

   Полицијска управа Зворник је у периоду од 19. до 30. августа 2020. године, спровела републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  

   У овој акцији, на подручју Полицијске управе Зворник контролисано је 1.739 учесника, приликом чега су полицијски службеници евидентирали 1.382 почињена прекршаја. Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисана су 582 возача. Од укупног броја контролисаних, 1.052 учесника су подвргнута контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 120 возача утврђено присуство алкохола у организму, међу којима је 11 возача лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg у организму. Такође, шест учесника је санкционисано приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, који су одбили да се подвргну тестирању. Поред тога, евидентирана су и 674 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја. 

    Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, возачи да вожњу прилагођавају условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.