ОБАВЈЕШТЕЊЕ ИЗ ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

2120

 Општина Власеница овим путем најоштрије осуђује вандалско понашање групе починилаца, од раније познате по деструктивном дјеловању на подручју нашег града, која је претходне ноћи, у периоду од 1:30 часова до 2 часа ујутро на више локација у градском подручју реметила јавни ред и мир.

     Наиме, група починилаца је возећи се моторним возилом марке голф 4, црне боје, у улицама Романијска, Светосавска (испред основне школе „Вук Караџић“ Власеница), Св. апостола Петра и Павла, Краља Петра, те у близини раскрснице улица Светосавска и Бранка Радичевића бацала велике количине разне врсте отпада на коловоз и тротоаре, извртала контејнере на коловоз, усљед чега је дошло до поремећаја саобраћаја и настанка опасности од ширења заразних болести. Овим недјелом је нарочито угрожена безбиједност саобраћаја и безбиједност дјеце која похађају основну школу, испред које се нашла огромна количина отпада. Непосредно прије овог немилог догађаја, наведена група је до касних сати боравила у локалном кафићу, гдје су отворено негодовали због изборне воље грађана на протеклим изборима, нарочито у Власеници.

    Починиоци су од раније добро познати по деструктивном понашању, а овај пут додатно изреволтирани изразито лошим изборним резултатима политичке партије чији су чланови, починили су још једно у низу недјела са циљем да дестабилизују развој и напредак ове општине.

    Иста лица су у протеклом периоду извршила оштећење фасаде на згради факултета у Власеници, отуђила моторе, каблове и другу опрему ски-центра „Игришта“, на фасадама објеката у граду исписивала графите увредљивог и шовинистичког садржаја, уништила стабла, која су била намијењена за потребе ограђивања дворишта подручне школе у Цикотској Ријеци, довозила псе луталице из других општина на територију наше општине. Такође, поменути починиоци у више наврата су кршили јавни ред и мир вршећи насиље на јавним скуповима.

Осуђујемо сваки вид уништавања друштвене и било које друге имовине, као и угрожавање безбиједности грађана и стварање опасности од ширења заразних болести, нарочито у близини школских објеката, као и сваки облик друштвено неприхватљивог понашања.

   Овакво понашање није у складу са циљевима које смо поставили: да идемо напријед и будемо примјер одговорне локалне власти која оснажује своје друштво и активно доприноси развоју локалне заједнице.

    Овакво понашање не представља вриједности Власенице и већине наших грађана, него некоректни покушај друштвено неодговорних појединаца да деструктивним дјеловањем зауставе напредак Власенице.

    Апелујемо на грађане да препознају починиоце овог злодјела и да искажу свој суд према истим, те да најоштрије осуде сваки вид друштвено неодговорног понашања и незаконитих радњи које се односе на уништавање друштвене имовине, угрожавање живота и здравља људи.

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

                                                                                                                                          НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

                                                                                                                                        Мирослав Краљевић, с.р.