“ИГРА У КОЈОЈ УВИЈЕК ГУБИШ”- ОБИЉЕЖАВАЊЕ МЈЕСЕЦА БОРБЕ ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

2327

    Извор: Полицијска управа Зворник

    Поводом обиљежавања Међународног мјесеца борбе против болести зависности, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су данас, у улици Светог Саве у Зворнику, вршили подјелу летака под називом „Игра у којој увијек губиш“.

    На промотивном материјалу, приказана је штетност злоупотребе опојних дрога, који ће помоћи родитељима да препознају понашање дјетета, односно да идентификују прве симптоме који би указали на евентуално конзумирање опојних дрога.

    Предузимајући активности на спречавању, откривању и документовању кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога на подручју ПУ Зворник, за 11 мјесеци текуће године, полицијски службеници су евидентирали 78 случајева злоупотребе опојних дрога, од чега је евидентирано 21 кривично дјело и 57 прекршаја из ове области.  

    За протеклих 11 мјесеци ове године, полицијски службеници ПУ Зворник су одузели око 55 грама опојне дроге марихуана, девет стабљика опојне дроге канабис, 28 грама амфетамина, 40 комада екстазија, 36 комада медицинске дроге и одређене количине опојних дрога хероин и спид.

    Полицијски службеници свих организационих јединица на подручју Управе ће и у наредном периоду наставити са превентивним активностима поводом обиљежавања Међународног мјесеца борбе против болести зависности. Овом приликом апелујемо на све грађане али и на институције да се укључе у активности спречавања злоупотребе опојних дрога, како би прије свега заштитили дјецу али и остале грађане од болести зависности.