200 ПАКЕТИЋА ЗА ВЛАСЕНИЧКЕ МАЛИШАНЕ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

1290

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Најмлађи власенички школарци Дан Републике ће памтити по слатком изненађењу. Поводом 9. јануара општинска управа на челу са начелником Мирославом Краљевићем за 200 малишана који похађају Предшколску установу „Први кораци“ и први разред Основне школе „Вук Караџић“ припремили су пакетиће који су им подијељени на прослави рођендана Републике.

   „Наш град је ове године добио изузетну част да буде домаћин друге по важности манифестације у нашој земљи – школске прославе Дана Републике. У складу с тим, логично је било да наше најмлађе школарце обрадујемо поклонима. Пакетићи су припремљени за предшколце и ученике првог разреда основне школе. За ђаке из подручних одјељења и путнике смо обезбиједили превоз, тако да је свима омогућено да дође по свој поклон. Додјела је била уприличена у спортској сали Средњошколског центра „Милорад Влачић“, одмах након Свечане академије, па је и велики број наших суграђана, али и гостију из цијеле Српске,  присуствовао дјечијој радости. Ми сваке године поклонима обрадујемо власеничке малишане и сигурно је да ћемо то радити и убудуће, јер дјеца су наша будућност“, истакао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

   Разиграни малишани су уживали у дружењу са Дједа Мразом коме су двије виле, Данијела и Виолета, помогле да подијели пакетиће испод  јелке, уз музику, пјесму и много смијеха.

   „Много сам срећан што сам пакетић добио за Дан Републике, јер то нисам очекивао. Моји другари и ја смо се лијепо провели на овој рођенданској журки. Пошто се слављенику увијек носе дарови, ми ћемо својој Републици Српској поклонити знање и добре оцјене и расти у добре људе“, казао је седмогодишњи Алекса Куртума, ученик I 3.

   Подјели пакетића присуствовао је и директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић, као и директори основних и средњих школа из цијеле регије.