ОБИЉЕЖАВАЊЕ 28 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ЈУРИШНОГ ОДРЕДА ВЛАСЕНИЦА

863

Обиљежавање 28 година од оснивања елитне јединице Војске Републике Српске – Јуришног одреда Власеница ове године неће бити пропраћено свечаном академијом,  као што је то до сада било уобичајено.

Организациони одбор је донио одлуку да се годишњица формирања ове јединице обиљежи на симболичан начин – добровољним даривањем крви некадашњих припадника Јуришног одреда, посјетом спомен-соби, обиласком војничког гробља  и парастосом у Храму Светих апостола Петра и Павла у Власеници.

Под слоганом „Достојни својих предака,  а понос потомака“ у петак, 11.9.2020. године, од 9 часова, биће организована акција добровољног даривања крви, а у овој хуманој акцији учествоваће првенствено припадници Јуришног одреда. Из Организационог одбора су истакли да због тренутне ситуације изазване пандемијом вируса корона нису у могућности да акцију добровољног даривања крви организују у већем обиму и замолили су грађане за разумијевање.

Према предвиђеном протоколу, у суботу, 12.9.2020. године, у 12.30 часова некадашњи Јуришници посјетиће спомен-собу, у 13 часова ће на војничком гробљу положити цвијеће и прислужити свијеће, а у у 13.30 часова ће присуствовати парастосу у Храму Светих апстола Петра и Павла у Власеници.

Из Организационог одбора су подсјетили све припаднике Јуришног одреда који ће присуствовати обиљежавању 28. годишњице од оснивања једне од најелитнијих јединица Војске Републике Српске да су, у складу са актуелном ситуацијом,  у обавези да испоштују све прописане заштитне  мјере