ОДРЖАНА ПРВА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОДРЖИВОГ ЗАПОШЉАВАЊА

2417
Фото:Љ.Савиновић/Општинска управа општине Власеница

Текст:Љ.Савиновић/Општинска управа општине Власеница

Данас је у препуној сали за сједнице Скупштине општине Власеница одржана прва презентација новог пројекта “Одрживо запошљавање кроз циљану подршку у пољопривредном сектору у источној Босни и Херцеговини” на подручју општине Власеница. Пројекат финансира Влада Савезне Републике Њемачке кроз Пакт за Стабилност Југоисточне Еуропе, уз суфинансирање Општине Власеница, а имплементира њемачка невладина организација “Хелп”.

Пројекат ће до краја 2017. године подржати укупно 30 корисника на подручју Власенице. Потенцијални корисници су све незапослене особе из социјално угрожених категорија становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој самосталних пословних активности.

На данашњој презентацији заинтересованим пољопривредницима подијељени су апликациони обрасци, те им је детаљно објашњен начин конкурисања, процес додјеле грантова и реализација пројекта, те права и обавезе корисника грантова. Према ријечима представника “Хелп”-а ради се о апликацијама за прву селекцију, а пројектом могу бити подржане све дјелатности у пољопривредном сектору које резултирају одговарајућим мјесечним приходом, зависно од доступних финансијских средстава и тржишног потенцијала сваког индивидуалног приједлога.
Одобрена помоћ биће дистрибуисана искључиво у виду материјално-техничких средстава потребних за дјелатност, без готовинских исплата.
Просјечан износ индивидуалне донације одређен је у протувриједности 1.500 еура за пословне идеје из области пољопривреде. Сваки корисник биће у обавези да суфинансира 15% укупног износа донације, да региструје своју дјелатност (минимално као пољопривредно газиднство) и обави 10 сати друштвено – корисног рада за локалну заједницу. Сви заинтересовани могу добити детаљне информације о пројекту и преузети формуларе за пријаву на wеб страници: www.help.org.ba, у Општини Власеница , или на једној од презентација које ће бити одржане у сљедећим терминима:

 

Понедјељак 10.04.17. – Јевтићи
13:00 х – Кафе “Раде” вл. Миленко Миљанић

Уторак 11.04.17. – Мишари
11:00 х – Основна школа

Уторак 11.04.17. – Пискавице
13:00 х – Просторије МЗ

Сриједа 12.04.17. – Цикотска Ријека
11:00 х – Основна школа

Сриједа 12.04.17. – Градина
13:00 х – Просторије МЗ

Четвртак 13.04.17. – Доњи Залуковик
11:00 х – Основна школа

Четвртак 13.04.17. – Власеница
13:00 х – Сала за састанке Скупштине општине Власеница

Напомињемо да је крајњи рок за пријаве 30. април 2017. године.