АКЦИЈА/ “ОДНОС ВОЗАЧ-ПЈЕШАК” НА ПОДРУЧЈУ ЦЕНТРА ЈАВНЕ БЕЗБИЈЕДНОСТИ ЗВОРНИК

3084
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24 / Архива

Анализирајући стање безбједности саобраћаја, уочено је да су пјешаци најугроженија категорија учесника у саобраћају у смислу да је повећан број повријеђених пјешака у саобраћајним незгодама.

С циљем побољшања стања у области безбједности саобраћаја, посебно безбједности пјешака, на подручју Центра јавне безбједности Зворник ће се  од 01.04. до 30.04.2017. године, вршити контрола саобраћаја са акцентом на контролу „однос возач-пјешак“ и контролу пјешака учесника у саобраћају.

Поменута акција има за циљ повећање безбједности пјешака као учесника у саобраћају, али и подсјећање да поштовањем саобраћајних прописа и опрезом приликом кретања у саобраћају у највећој мјери доприносе својој безбједности.

У последња три мјесеца, на подручју Центра јавне безбједности Зворник догодиле су се три саобраћајне незгоде у којима су пјешаци смртно страдали. У свим случајевима незгоде су се догађале у ноћним условима и пјешаци нису користили свјетлоодбојне прслуке.

Са поменутим акцијама Центар јавне безбједности Зворник наставиће и у наредном периоду. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.