АКЦИЈА “ОДНОС ВОЗАЧ- ПЈЕШАК” НА ПОДРУЧЈУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЗВОРНИК

391

    У циљу побољшања стања у области безбједности саобраћаја, посебно безбједности пјешака, на подручју Полицијске управе Зворник ће се од 11. до 13. новембра 2019. године, вршити контрола саобраћаја са акцентом на контролу „Однос возач-пјешак“ и контролу пјешака учесника у саобраћају. 

   Поменута акција има за циљ повећање безбједности пјешака као учесника у саобраћају, али и подсјећање да поштовањем саобраћајних прописа и опрезом приликом кретања у саобраћају у највећој мјери доприносе својој безбједности. 

   У саобраћајним незгодама које су се догодиле у протеклих 10 мјесеци текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник, шест пјешака је задобило тјелесне повреде док је један пјешак смртно страдао. 

   Полицијска управа Зворник апелује на пјешаке, нарочито на оне старије животне доби, да се крећу по површинама намијењеним за пјешаке, да ноћу и у условима смањене видљивости користе свјетлоодбојне прслуке те да не користе тамну одјећу, како би прије свега заштитили властити живот. Такође, апелујемо на возаче моторних возила да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.