АНАСТАСИЈА ЂУРИЋ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ НАЈБОЉИ ПОЗНАВАЛАЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У РЕГИЈАМА БИРАЧ И СЕМБЕРИЈА

657
Анастасија Ђурић са професорицом српског језика Биљаном Обрадовић

   Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Анастасија Ђурић, ученица другог разреда власеничке Гимназије, најбољи је познавалац српског језика и језичке културе у регијама Бирач и Семберија.

    Ђурићева је, на Регионалном такмичењу ученика другог разреда средње школе, које је претходног викенда одржано у Средњошколском центру “Сребреница” у Сребреници, освојила прво мјесто и пласирала се на Републичко такмичење.

      “Иако сам током досадашњег школовања учествовала на бројним такмичењима, ово је први пут да се такмичим из српског језика. Морам признати да је лијеп осјећај освојити прво мјесто између 20 такмичара, представника средњих школа из: Бијељине, Зворника, Лопара, Угљевика, Милића, Сребренице, Братунца, Шековића и Власенице. Овај успјех за мене има посебан значај јер је је остварен из нашег матерњег језика, који треба да његујемо, чувамо и ширимо његову љепоту. Од освајања првог мјеста на Школском такмичењу, у фебруару, са професорицом Биљаном Обрадовић сам свакодневно вјежбала и припремала се, тако да ми је драго да су наш рад и труд уродили плодом. На Републичком такмичењу ће бити јака конкуренција, али ја вјерујем да ћу достојно представити нашу школу”, истакла је Анастасија Ђурић.

     Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, за ученике другог разреда средње школе, биће одржано 18.5.2019. године.