АНДРЕЈА ОСТВАРУЈЕ KОШАРKАШKИ САН

1794

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Андреја Станковић ускоро ће обући дрес женске кошаркашке репрезентације Србије. Петнаестогодишња Власеничанка, која већ двије сезоне игра за београдску Црвену звезду, једна је од 17 играчица које су позване на мини припреме репрезентације У16, које ће бити у Бањи Kовиљачи од 30.1. до 6.2. 2020. године.

      „Од када сам први пут у руке узела кошаркашку лопту сан ми је био да се моје име нађе на списку репрезентативки Србије и за мене овај позив представља велику част и радост. Док сам на паркету Спортске сале власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“, у дресу ЖKK „Власеница“,  учила прве кошаркашке кораке, слушала сам приче мојих суграђанки које су играле у великим клубовима, а сваку посјету родном граду користиле да посјете тренера који је од њих направио добре играчице и да нама, младим дјевојчицама пренесу своје знање, и маштала о томе да, као и многе од њих, заиграм у дресу репрезентације чији успјеси су нас одушевљавали. Од своје осме године сам вриједно тренирала и доказ да се рад и труд исплате били су позиви на селективне тренинге прво региона Централне и Западне Србије, а како је који круг одмицао, изборила сам се да будем и дио селекције цијеле Србије. Први репрезентативни позив који сам добила  стигао  је 2018. године, а у питању је било  окупљање млађих категорија у кампу Kараташ, гдје сам прошла озбиљне психолошке и техничке припреме”,  прича Андреја.

   Одличне игре дјевојчице из малог града подно Виселца запале су за око кошаркашким зналцима, па је те 2018. године дошао и позив из најтрофејнијег српског клуба да заигра на паркету у Железнику.

   „Позив из Црвене звезде био је прилика која се не одбија, тако да сам већ другу сезону дио тима београдског клуба и у црвено-бијелом дресу одиграла сам велики број утакмица како српске, тако и јадранске (WАBA) лиге. Иако сам са четрнаест година осјетила како је бити члан, слободно могу да кажем кошаркашке елите, чврсто стојим на земљи и не дозвољавам да ме ти успјеси промијене. Иако је кошарка мој живот, иако захтијева много одрицања, снаге и рада, не запостављам ни своје школске обавезе и у дневнику имам само петице,  а и у Власеници редовно тренирам у клубу у коме сам завољела овај спорт. Бескрајно сам захвална свом тренеру Радовану Радики Перендићу на свему што је учинио за мене, а својој породици на подршци коју ми пружају. Обећавам им да ће се увијек поносити мноме“, сигурна је будућа репрезентативка Србије.

   Андреја Станковић је обећала да ће се изборити за мјесто у репрезентацији и за наступ на Европском првенству за кошаркашице У16 – Б дивизија, које ће бити одржано од 17. до 26. јула 2020. године у Сарајеву, а у групи са Србијом су још: Украјина, Норвешка, Швајцарска и Луксембург.