АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ЗАШТИТЕ ИМОВИНУ У СЕЗОНИ ГОДИШЊИХ ОДМОРА

305

     Извор: Полицијска управа Зворник

   Полицијска управа Зворник апелује на грађане да током сезоне годишњих одмора, када већина не борави у својим домовима, повећају опрез и предузму одговарајуће мјере како би умањили ризик од могућности да криминогена лица, користећи непажњу и одсуство, отуђе или угрозе њихову имовину. 

   Такође, неопходно је да грађани који у вријеме годишњих одмора нису у свом стану или кући, о томе обавијесте најближе комшије или пријатеље који ће повремено обићи њихов стан или кућу. Савјетује се да за вријеме коришћења годишњег одмора грађани не остављају у својим домовима златни накит, новац и друге вриједности, него је потребно да исте повјере на чување блиским особама. Такође, кључеве од куће или стана не остављати на мјестима на којима би криминогена лица лако могла доћи до њих. 

   Обавјештавамо грађане да у случају да примјете нешто неуобичајено или да чују буку из комшијиног стана за којег знају да није ту, одмах позову полицију на бесплатан број телефона „122“, како би полицијски службеници одмах предузели одговарајуће мјере и радње из своје надлежности.

  Полицијска управа Зворник напомиње да ће полицијски службеници појачати своје присуство на терену као и сарадњу са локалном заједницом, а све са циљем одржавања повољне безбједносне ситуације. Позивамо грађане на узајамну сарадњу и пружање безбједносно интересантних и корисних информација, по којима полиција у оквиру својих надлежности и поступа, како би унаприједили постојеће повјерење између грађана и полиције.