АПЕЛ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ МАТУРСКИХ ПРОСЛАВА

1185
Архива/Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Извор: Полицијска управа Зворник

    Имајући у виду да се завршава наставна година за матуранте средњих школа као и да се ближи организовање матурских прослава у угоститељским објектима, полицијски службеници Полицијске управе Зворник предузимају низ превентивиних мјера и радњи, како би наведени догађаји протекли без инцидената.

   У том смислу, на подручју које оперативно покрива ПУ Зворник, остварена је сарадња са представницима образовних установа, појачано је присуство полицијских службеника на терену, а нарочито на мјестима окупљања и прослава матураната које ће се наставити и у наредном периоду. Такође, у току су појачане контроле саобраћаја, обзиром да се неријетко дешава да матуранти усљед прекомјерног конзумирања алкохола управљају моторним возилом, чиме угрожавају своју али и безбједност других учесника у саобраћају.  

   Полицијска управа Зворник апелује на младе да се приликом матурских прослава уздрже од друштвено неприхватљивог понашања, односно да не нарушавају јавни ред и мир као и да не конзумирају алкохол. Такође, ПУ Зворник апелује и на родитеље да у овом периоду посебну пажњу обрате на своју дјецу, како би се предстојеће матурске манифестације безбједно одржале и протекле без нежељених посљедица.