АПЕЛ ИЗ ПОЛИЦИЈЕ ВЛАСНИЦИМА ПАСА

1093

    Апел власницима паса да поштују прописе који се односе на начин држања и извођења кућних љубимаца на јавне површине

    Полицијска управа Зворник биљежи одређен број инцидената у вези са нападима паса према грађанима, гдје је том приликом долазило и до настанка озбиљних повреда, те овим путем подсјећамо све власнике паса да су дужни да поштују Закон о заштити и добробити животиња, Правилник о држању и заштити кућних љубимаца и одлуке о начину држања и извођења кућних љубимаца на јавне површеине које доносе локалне заједнице.

    Примјетно је да број паса као кућних љубимаца из године у годину биљежи тренд раста, а самим тим се повећава и њихово извођење на јавна мјеста, и то врло често опасних животиња без прописаних заштитних средстава (поводника и заштитне корпе на њушци), због чега постоји основана бојазан да може доћи до њиховог напада на грађане. 

   С тим у вези, полицијски службеници предузимају мјере и радње из своје надлежности уколико примјете кршење члана 30. Закона о јавном реду и миру који се односи на држање животиња без надзора, а у случају кршења Закона о заштити и добробити животиња одмах се обавјештава ветеринарски инспектор и комунално-инспекцији органи локалне самоуправе