АРНАУТ И ИЛИЋ ДОБИТНИЦИ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

557

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Да Власеница има изузетне просвјетне раднике одавно је знано, али потврда је још једном стигла и из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

На листи овјенчаних Светосавском наградом нашла су се чак два Власеничанина. Његош Арнаут, наставник ликовне културе у Основној школи “Вук Караџић”, и Драган Илић, професор географије у Средњошколском центру “Милорад Влачић”, добитници су ове престижне награде за школску 2019/2020. годину.

Светосавскa наградa састоји од Светосавске повеље и новчане награде, а додјељује се истакнутим васпитачима, стучним сарадницима и наставницима за претходну радну/школску годину,  да би се указало на значај и вриједност позива васпитно-образовних радника у Републици Српској и са циљем развоја и унапређења васпитно-образовног система у нашој земљи. Ове године,
Министарство просвјете и културе Републике Српске ће Светосавском наградом наградити 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика, односно дјеце.