АСФАЛТИРАНА УЛИЦА ИСИДОРЕ СЕКУЛИЋ У НАСЕЉУ ТОПЛИК

407

У склопу пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини” у насељу Топлик у Власеници, асфалтирана је улица Исидоре Секулић, дужине око 90 метара.

Пројекат финансира Влада Шведске и Влада Швајцарске које проводе Развојни програм Уједнињених нација у партнерству са општином Власеница.

Начелник Мирослав Краљевић истиче да је главни циљ да општина Власеница буде урбано мјесто и једно од најуређенијих у Републици Српској, па и шире.

Насеље Топлик у Власеници једно је од новијих насеља у нашој општини, то је насеље које је настало миграцијом становништва послије 90-их година, једно дивно насеље које броји преко 600 кућа. У неким претхотним периодима, искључиво када су ту били кадрови СНСД-а, радило се на уређењу инфрастуктурних проблема у овом дијелу општине. Желим да кажем да ми је драго да смо успјели да обезбједимо средства, ове године ћемо завршити комплетно насеље свих ових мањих и дужих улица, у неких 95% комплетног насеља. Насеље је велико, дужина свих улица је негдје око 20-30 км. У наредним мјесецима, биће изграђена и улица Стјепе Стјепановића, једна од главних улица која повезује урбани дио града и комплетно насеље Топлик 3 и 4“ – рекао је начелник Краљевић и додао да се поред асфалтирања и уређења путева у овом насељу рјешава и питање отпадних вода и канализације.

Радујем се сваком метру асфалтног пута, сваком метру новог водовода, сваком метру електричне мреже, свакој новој кући урађеној у нашој општини, радујем се са грађанима и трудим се као начелник испред ове општине, да помажемо свим људима који имају проблема, посебно социјалним случајевима. Ништа од тога не би било могуће ријешити без подршке институција Владе Републике Срспке, самог предсједника Милорада Додика, предсједнице Жељке Цвијановић, као и предсједника Радована Вишковића, са њима имамо одличну сарадњу и мој апел је кроз све ово да становништво треба да цијени када се нешто уради, и да се држи оних људи који имају своју ријеч и испоштују оно што кажу“ – закључио је Краљевић.

Даринка Лулић, становник ове улице, каже да је урађен велики посао од стране начелника Мирослава Краљевића и општине Власеница, и захваљује се свима који су учествовали у овом пројекту.

Љубица Миразовић, изразила је задовољство урађеном улицом која ће им, како каже, олакшати путну комуникацију са градом, такође се захвалила начелнику Краљевићу у нади да ће наставити добру сарадњу.

Пројектом је обухваћено пет партнерских мјесних заједница на подручју општине Власеница.

Извођач радова је предузеће д.о.о. „Зворник путеви“.