БАСКЕТАШИЦЕ И БАСКЕТАШИ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ У ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ

2099
Фото: Д.Видовић / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Текст:Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Баскеташице и баскеташи из Власенице, као побједници Бинго купа, који је за зворничку регију одржан 6.6.2017. године, отпутовали су у Сарајево, гдје се од 10. до 14.8.2017. године одржава Велико финале 7. БХ Телеком Спортских игара младих.

     – Као и претходне године, и мушка и женска екипа су, као најбољи на такмичењу у дисциплини streetball 3×3 у Зворнику, за категорију 2002. годиште и млађе, стекли право учешћа у Великом финалу. У Сарајево смо дошли с надом да ћемо поновити прошлогодишњи успјех и пласирати се на Међународне дане игара у Сплиту, гдје учествују такмичари из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. С обзиром да су обје екипе првог дана такмичења постигле одличне резултате, вјерујем да имамо велике шансе. Дјевојчице су убједљиво савладале вршњакиње из Томиславграда резултатом 6:1 и Бихаћа 6:2, док су дјечаци добили екипу из Сарајева резултатом 5:4. Такмичење су сутра ( 12.08.) наставља, – казао је вођа женске екипе, професор Далибор Видовић.

    За одбрану титуле боре се: Хелена Ковачевић, Александра Николић, Анђела Николић и Марија Пантелић, док је мушки тим у саставу: Ђорђе Дракулић, Немања Лулић, Раденко Пепић и Ведран Тодоровић, са вођом екипе Стеваном Кипићем.

    Након 70 дана такмичења у преко 30 општина широм Босне и Херцеговине, у разним спортским дисциплинама: малом фудбалу, уличној кошарци, рукомету, одбојци, одбојци на пијеску, тенису, шаху, стоном тенису, атлетици и игри између двије ватре, најбољи су добили прилику да се такмиче у Великом финалу Спортски игара младих у Сарајеву, а побједници ће представљати Босну и Херцеговину на Међународним данима Игара у Сплиту, гдје ће одмјерити снаге са вршњацима из Србије и Хрватске. Финално такмичење Игара се ове године организује уз финансијску подршку USAID-а, а специјални партнер Игара је , као и до сада, Олимпијски комитет Босне и Херцеговине.