БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ СТУДЕНАТА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КОЈИ СТУДИРАЈУ НА ИНОСТРАНИМ ФАКУЛТЕТИМА

416
,

    Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је  упитник намијењен држављанима Републике Српске који студирају на иностраним високошколским установама ради остваривања права на бесплатно тестирање на covid-19 у циљу испуњавања студентских обавеза.

    Сходно Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације од 11.5.2020. године, ово право остварују лица која докажу статус студента на првом, другом и трећем циклусу студија, као и лица која имају заказану одбрану завршних радова на сва три циклуса.

   Право на тестирање чији трошак сноси Влада Републике Српске наведена лица остварују једнократно.

    Податке достављене путем овог упитника прикупља Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а користи и обрађује Институт за јавно здравство Републике Српске у сврху организовања тестирања наведених лица у складу са потребом њиховог присуства у иностранству.

   Лица која су евидентирана путем овог упитника дужна су, приликом тестирања које ће благовремено бити најављено од стране Института за јавно здравство, попунити додатни формулар и предочити идентификациони документ (личну карту).

   Обзиром да је организовање тестирања логистички захтјеван процес и да зависи од постојећих капацитета Института за јавно здравство, молимо сва лица која попуњавају овај упитник да имају разумијевања за евентуалне потешкоће које се могу појавити.

   За организацију и спровођење тестирања по утврђеним приоритетима задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске.

НАПОМЕНАЛИЦА КОЈА ОСТВАРУЈУ ПРАВО ЈЕДНОКРАТНОГ ТЕСТИРАЊА ДУЖНИ СУ ДА СЕ ИНФОРМИШУ О ПРАВИЛИМА ПРЕЛАСКА ГРАНИЦЕ ДРЖАВЕ У КОЈОЈ СТУДИРАЈУ.