БЕЗ ПРЕМЦА: ”АЛПРО” ВЛАСЕНИЦА-ПРИЛИКА ЗА НОВЕ ГРЧКЕ ИНВЕСТИТОРЕ

3323

   Текст: Т.Рикановић/Инфо портал Власеница24

   Најуспјешније власеничко предузеће и данас је угостило занимљиве посјетиоце. По први пут су кроз погоне Акционарског друштва ”Алпро,” прошетали Амбасадор Грчке у Босни и Херцеговини и аташе за економске послове Амбасаде Грчке у БиХ. Ријешени да подрже нова улагања у ову фирму, гости су изразили задовољство стањем које су тамо затекли.

   ”Власеничко предузеће за производњу алиминијумских профила је несумњиво један од најпозивитнијих примјера успјешног улагања грчких инвеститора у БиХ,” изјавио је за наш портал амбасадор Грчке у БиХ, Георгиос Илиопулос.

   Он је додао да ће институција коју представља веома радо потпомоћи ширење инвестиционе мреже у АД ”Алпро” те да ће своје пословне партнере из Грчке чим прије упутити на адресу овог предузећа како би подржали планиране пројекте.

   Илиопулос је нагласио да је задовољан што су у ”Алпру” запослене многе младе особе међу којима је и велики број жена, чиме се помаже општина Власеница и породица као најважнија ћелија друштва, што је, како је истакао, мисија сваког предузећа које се развија у складу са модерним токовима.

   Генерални директор предузећа, Владан Настић, за наш портал је изјавио да је данашња посјета за власенички “Алпро” и “Алумил групацију”, у оквиру које послује, од великог значаја, јер, како је нагласио, грчка држава доказано стоји иза својих инвеститора гдје год они били и настоји да помогне у довођењу нових.

   “Договорено је да се, пошто има много инвеститора на нивоу Европске Уније, формира клуб инвеститора ЕУ преко којег ћемо каналисати наша искуства и потребе са циљем унапређења пословања у Републици Српској и БиХ”, нагласио је Настић.

   У оквиру делегације грчких званичника у ”Алпру” је данас боравио и аташе за економске послове Амбасаде Грчке у БиХ, Леонидас Папаконстантинидис који је присутним медијима такође пренио позивитне утиске са данашње посјете.

   ”Драго што сам се данас директно упознао са радом овог предузећа о којем се у Грчкој увелико прича у пословним и инвестиционим круговима,” рекао је за наш портал аташе Папаконстантинидис.

   Он је додао како је воља коју показују упосленици предузећа ”Алпро” и више него довољан подстрек да се Амбасада Грчке заложи да из те земље буду пружене бројне руке које ће проширити економски развој и напредак фирме.

   Ненад Лелек, маркетинг менаџер Акционарског друштва ”Алпро,” гостима из Грчке је уручио пригодне поклоне овог, како су они сами закључили, домаћинског предузећа, те је за наш портал изјавио како је ”Алпро” респектабилна компанија у производњи архитектонских профила на просторима читаве бивше Југославије.

   ”Фирма запошљава око 140 радника и носилац је развоја општине Власеница и регије Бирач а одвећ послује у оквиру грчке “Алумил групације”, која је главни произвођач система алуминијумских профила у југоисточној Европи”, истакао је Лелек и најавио како плодоносну садарњу са представницима Грчке, власеничко предузеће увелико планира наставити и проширити.