БИРАЧ И ПОДРИЊЕ ОБИЉЕЖАВАЈУ 30. ГОДИШЊИЦУ СРПСКОГ СТРАДАЊА

527

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Билборди са поруком  „30 година – злочин без казне“ ускоро ће,  као опомена и позив да се не заборави српско страдање у Бирчу и Средњем Подрињу, бити постављени широм ове регије – један је од корака договорених на трећем састанку Организационог одбора за обиљежавање још једне годишњице страдања Срба на овом подручју.

Предсједник Одбора за организацију обиљежавања страдња Срба у Средњем Подрињу и Бирчу Срђан Ранкић, начелник општине Братунац,  наводи да су на састанку, који је одржан у зворничком Саборном храму,  утаначени сви  детаљи и договорени даљи кораци.

„Веома је важно да се злочини над српским народом у Бирчу и Средњем Подрињу, не само током посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата, него кроз читав 20. вијек, не забораве, као ни чињеница да нико није осуђен за њих. Медијска промоција званично креће од  1. јуна.  Послали смо позивна писма свим институцијама власти у Републици Српској, упознали их са нашим активностима. Послаћемо материјал и свим медијским кућама да на својим телевизијама, радио-станицама, порталима, страницама, објаве, да што шира јавност  буде упозната са активностима у  Братунцу 2. јула“, истакао је Ранкић.

 У организационом одбору за обиљежавање злочина који је и даље без казне, су начелници општина Бирча и градоначелник Зворника, као и свештенство.

Централна манифестација биће у Братунцу 2. јула 2022. године, а парастосу за 3 267 страдалих Срба Бирча и Средњег Подриња присуствоваће патријарх српски господин Порфирије, као и државни врх Српске и Србије.