ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ЦВИЈАНОВИЋ ПОВОДОМ 8. МАРТА – МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЖЕНА

328

Честитка предсједнице Цвијановић поводом 8. марта – Међународног дана жена

​    Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку свим женама поводом 8. марта – Међународног дана жена.

    „У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена.

    Обиљежавањем Дана жена развијамо демократску свijест и обавезујемо се на наставак дјеловања и улагања заједничких напора у сврху остваривања истинске равноправности жена и мушкараца. Жене у Републици Српској данас обављају бројне високе и одговорне функције једнако добро као мушкарци, а уједно су и равноправни хранитељи породице.

     Поред бриге о породици, жене су се, како би оснажиле свој положај у јавном животу и друштву у цјелини, организовале и кроз невладин сектор и грађанске иницијативе у настојању да буду равноправне, едуковане, економски независне и активно укључене у друштвени живот.

    Влада Републике Српске ће и убудуће, приликом креирања својих политика и мјера, радити на побољшању укупног положаја жена и њиховом оснаживању, инсистирати на промоцији равноправности полова и на пуној друштвеној укључености и остваривању свих других економских и социјалних права.

    Остаје обавеза свих нас да улога и положај жене у друштву буде још препознатљивија и да сваки дан у години буде посвећен ​једнакости, равноправности, толеранцији, солидарности и општем друштвеном добру.

   Стога 8. март не треба да буде једини дан у години када се говори о жени, већ њена права треба поштовати сваки дан”, наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.