ЧЛАНОВИ ЦРВЕНОГ КРСТА ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ ПРИПРЕМАЈУ СЕ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ

2260

  Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Ученици Основне школе „Вук Караџић“ и Средњошколског центра „Милорад Влачић“, чланови Подмлатка Црвеног крста, у власеничком градском парку вриједно су вјежбали за такмичење из Прве помоћи, које ће у понедјељак, 15.5.2017. године, бити одржано у Братунцу.

    -На такмичењу у Братунцу ћемо учествовати са двије екипе, са по 6 чланова. Једну екипу чине ученици основне школе, а другу средњошколци. Такмичење се одвија на полигонима, на којима су задаци да се санирају различите повреде. Ми ћемо бити подијељени у парове и сваки пар ће имати задатак да, по одређеној процедури, укаже помоћ повријеђенима. С обзиром да смо до сада заузимали друго или треће мјесто, а да смо се ове године још озбиљније припремали за такмичење, надам се да ће наш труд и рад уродити плодом, и да ћемо бити први, казала је средњошколка Наташа Еркић.

   Чланови Црвеног крста су нам објаснили и шта они раде на овој секцији.

   -Два пута седмично, по сат времена, састајемо се у просторијама Општинске организације Црвеног крста у Власеници, учимо и вјежбамо како да пружимо помоћ у одређеним ситуацијама, када су људи повријеђени или у животној опасности. Оспособљени смо да пружимо помоћ приликом било које повреде – од повреда главе, до повреда ноге, унутрашњег крварења, урадимо реанимацију… С обзиром да смо сви дугогодишњи чланови Подмлатка Црвеног крста, очекујем да и ове године постигнемо добре резултате, рекао је Милорад Рајак, ученик 8. разреда.