ЦВИЈИЋ ПОБЈЕДНИК НА ДЈЕЧИЈОЈ ТРЦИ

1172

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Увертира за Државно првенство у брдском бициклизму  у дисциплини XC Елиминатор, које је протеклог викенда, у организацији Бициклистичког клуба KПЛ, а под покровитељством Општине, одржано на власеничкој Лијепој равни, била је Дјечија трка, у којој се такмичило двадесетак Власеничана, узраста од 7 до 11 година.

   У Бициклистичком клубу KПЛ истичу да су задовољни одзивом најмлађих власеничких бициклиста.

   „Од оснивања клуба, прије осам година, трудимо се да низом активности код малишана развијемо љубав према спорту и здравом начину живота. С обзиром да је на бициклијадама које организујемо за најмлађе увијек велики одзив, драго нам је да успијевамо у томе. Надам  се да међу овим малишанима има и наших будућих чланова, будућих бициклистичких шампиона. Поред медаља и диплома за прва три мјеста, ове године смо одлучили да наградимо и најперспективнијег, али и најмлађег такмичара, са жељом да их мотивишемо да се активније баве овим спортом“, казао је Жељко Лукић, предсједник власеничких бициклиста.

   Мирослав Kраљевић, начелник општине Власеница, одао је признање Бициклистичком клубу на промоцији спорта међу најмлађим Власеничанима.

   „Чињеница да се ови малишани такмиче у склопу једног овако важног спортског догађаја  код њих сигурно развија љубав према бициклизму, спортском и здравом начину живота. Драго ми је што у клубу препознају и подстичу ту потребу да се млади окрећу позитивним вриједностима, а ја ћу увијек подржати све активности које иду у корист омладине и на најбољи начин промовишу наш град“, истакао је начелник Kраљевић, који је најбољима уручио медаље и дипломе.

   Послије три круга, колико су возили најмлађи такмичари, златном медаљом се окитио Немања Цвијић.

    „Бицикл сам добио од родитеља када сам имао четири године и већ шест година је то мој најдражи хоби. Стаза није била тешка колико сам мислио да ће бити. Много сам вјежбао, возио сам без треме и срећан сам што сам освојио медаљу“, казао је десетогодишњи побједник.

   Друго мјесто заузео је Андрија Гавриловић, који је проглашен и за најперспективнијег бициклисту,  док је трећи био Његош Пантић. Седмогодишњи Михајло Николић био је најмлађи учесник Дјечије трке.

   На Дјечијој трци судија је био национални комесар Мирнас Мујезиновић