ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ- МАРИЈАНА МИЋИЋ

2482

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИОЦА 24

    На скромној церемионији, уприличеној у просторијама школе, начелник општине Мирослав Краљевић уручио је награде најбољим ученицима генерације која је завршила своје школовање у  власеничком Средњошколском центру „Милорад Влачић“.

   Маријана Мићић, матуранткиња гимназије, је  потпуно заслужено понијела титулу ђака генерације.

    „Све четири године које сам провела у школским клупама Центра сам се трудила да  ово и остварим, улагала сам много рада и труда у наставним и ваннаставним активностима, учествовала  сам на разним такмичењима, националним, балканским и свјетским. Никад ми није било тешко да учим и радим, зато што мислим да, ако имамо циљ, ако желимо нешто да постигнемо, морамо да се и потрудимо за то. Своје школовање планирам наставити у Београду,  на Факултету организационих наука“, с поносом истиче Мићићева. 

   Поред ђака генерације, први пут је проглашен и награђен  најбољи  ученик у стручним школама. Драгана Дабић је кроз четворогодишње образовање у економској струци низала само петице. 

   „Захвалана сам и Центру и начелнику  што су препознали мој рад и труд током школовања и пресрећна сам што сам награђена као најбољи ученик у стручним школама. Ова награда ме мотивише да наставим да вриједно учим и надам се да ћу исто тако бити успјешна и на Саобраћајном факултету у Добоју, који планирам уписати“, срећна је Дабићева. 

    Начелник Мирослав Краљевић још једном је нагласио да ће његову и подршку општине увијек имати сви они који то својим радом и трудом заврјеђују.

   „Када сам дошао на чело општине увео сам праксу да се награђују најбољи у различитим областима, а посебно у образовању. Ове двије дјевојке, су од првог дана свог школовања, од првог разреда основне школе, редале само петице, доказале су да су најбољи ђаци, и апсолутно су заслужиле да буду награђене. Честитам њима и њиховим родитељима, али и професорима који су их учили током њиховог школовања, на оваквим резултатима“, казао је начелник Краљевић. 

   Начелник Власенице је позвао Мићићеву и Дабићеву да се, након  завршеног факултетског образовања, врате у свој град.

   „С обзиром да обје награђене ученице планирају да наставе своје школовање, једна на Факултету организационих наука у Београду, а друга на  Саобраћајном факултету у Добоју, ми, као Општина,  ћемо пратити њихов рад, и стојимо им на располагању за све што им можемо помоћи, а подразумијева се да ће добити стипендију“, обећао је Краљевић. 

   Начелник Краљевић је нагласио је у току реализација многих пројеката којима ће се побољшати услови за учење и рад  у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ у Власеници, а неки од њих су и набавка школског аутобуса и модернизација гријања.