ЂУРИЋ: СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА, АПЕЛУЈЕМО НА ГРАЂАНЕ ДА СЕ ПРИДРЖАВАЈУ ПРОПИСАНИХ МЈЕРА

2056

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Иако је дуго била једна од ријетких општина на чијој територији није било заражених корона вирусом, посљедњих дана у Власеници је дошло до наглог пораста броја обољелих, па је и Општински штаб за ванредне ситуације одлучио да се поведе ригорознија контрола поштовања прописаних мјера.

“У Власеници је, тренутно, 35 особа позитивно на корона вирус, а од тога је шест хоспитализовано у ЈЗУ Болница Зворник.  Међу зараженим је и пет радника власеничког Дома здравља, а међу њима су и два љекара. У изолацији је 47 особа, што је, с обзиром на број потзитивних тестова, мало. Проблем је што наши суграђани не пријављују прве контакте како они не би морали да буду у изолацији. Ситуација је алармантна, јер се у ковид амбуланту јавља велики број наших суграђана са одређеним симптомима који могу указивати на овај вирус, па апелујемо на све Власеничане да се придржавају свих прописаних мјера, а то су,  прије свега: ношење заштитне маске, држање физичке дистанце и стална дезинфекција”,  навео је Горан Ђурић, замјеник команданта Општинског штаба за ванредне ситуације.

Он је додао да је веома важно да се избјегавају већа окупљања и да ће у наредном периоду бити пооштрена контрола у угоститељским објектима.

“Нажалост, добили смо информације да се одржавају приватне журке, на којима буде велики број лица, и полиција и наше инспекцијске службе тренутно раде на документовању тих случајева. Са циљем да се спријече масовна окупљања,  биће формирана општинска комисија која ће извршити обилазак свих угоститељских објеката за исхрану и пиће и одредити максималан број гостију који може истовремено боравити у објекту. Сви објекти у којима буде само један гост више него што је то прописано, биће одмах затворени и биће им изречена мјера забране рада од 14 дана”, истиче замјеник команданта Штаба.

Штаб за ванредне ситуације општине Власеница поново ће се састати 18.3.2021. године, након засједања Републичког штаба.