ДР КРСТИЋ: НЕМА РАЗЛОГА ЗА ПАНИКУ

2199
,

 

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   „Власеничани немају разлога за панику – ситуација је под контролом и константно се прати“, изричита је др Гордана Крстић, љекар у власеничком Дому здравља и члан Општинског штаба за ванредне ситуације.

   „Због постојања сумње на инфекцију ковидом 19, у посљедњих седам дана у нашем граду тестирана су 24 лица. Од тога је 11 лица позитивно. Сви  имају блажу клиничку слику или су асимптоматски. Због укидања републичких карантина, та лица су смјештена у кућну изолацију, односно под надзор нашег Дома здравља. Остала тестирана лица су негативна и налазе се у самоизолацији, а ради се о првим контактима са позитивним лицима“, каже др Крстић.

   Крстићева се осврнула и на нетачне информације да у Власеници има преминулих од вируса корона.

  „Особа која је, нажалост, преминула води се као да има мјесто пребивалишта у Власеници, али се ради о лицу које је живјело у другом граду.“

  Др Крстић истиче да је у овој ситуацији најважније поштовање мјера прописаних са циљем спрјечавања појаве и ширења вируса корона.

  „Дом здравља, као и све  друге надлежене институције, предузеле су све мјере како би се спријечило ширење инфекције. За панику разлога нема, али апелујем на све грађане да се придржавају свих препоручених  мјера заштите. То подразумијева: редовно прање руку, дезинфекцију,ношење маски у затвореним просторима и држање социјалне дистанце,  а,  сем тога, потребно је избјегавати веће скупине људи“, наводи др Гордана Крстић.

  Контролу поштовања прописаних мјера врше Комунална полиција и инспекцијске службе Општине Власеница.