ДР КРСТИЋ: ВАКЦИНАЦИЈА УТИЦАЛА НА СМАЊЕЊЕ ПОЗИТИВНИХ НА КОРОНА ВИРУС

1792

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Да вакцинација становништва доприноси смањењу ширења вируса корона, примјер је и Власеница у којој је тренутна епидемиолошка ситуација под контролом.

„Срећна сам што могу рећи да је у нашем граду блажа епидемиолошка слика, у односу на друге средине, а чему је сигурно допринијела вакцинација. До сада је на подрују Власенице обје дозе вакцине примило око 4 100 лица. Иако је највише лица, више од 90 одсто, вакцинисаних у нашем Дому здравља, у укупан број убрајамо и оне који су вакцинисани у Србији и Федерацији БиХ, јер се све евидентира у нашој здравственој установи. Тренутно је  у граду у коме живи око 13 000 становника само десет позитивних лица, од којих је четворо са нешто тежом клиничком сликом на  лијечењу у Општој болници у Зворнику, док остали имају блаже симптоме. Пет лица су као контакти у изолацији и они су, углавном, без симптома“, јасна је др Гордана Крстић.

Директорица власеничког Дома здравља истиче да је почела и вакцинација трећом, бустер дозом.

„Сва лица којима је истекло шест мјесеци од примања друге дозе вакцине могу да се пријаве за бустер. Препоруке Института за јавно здравство Републике Српске су да се вакцинише истом дозом као што је  примана, али, уколико неко има жељу да прими неку другу, комбиновану вакцину ми му излазимо у сусрет“, наводи Крстићева.

Она каже да јој је драго што грађани Власенице имају само ријечи хвале за тим за вакцинацију, као и тим који ради у Ковид амбуланти, а на чијем је она челу.

„Ми се заиста трудимо да својим суграђанима изађемо у сусрет у свском сегменту здравствене заштите, а посебно  када је у питању имунизација. Имамо Дане отворених врата када се  вакцинација врши и у првој и другој смјени, све у  зависности од броја пријављених пацијената“, закључује директорица Крстић.

Сви заинтересовани за вакцинацију треба да пријаве у амбуланти породичне медицине како би били планирани термини.