ЕВРОПСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

272

    Извор: Полицијска управа Зворник

   Имајући у виду да се данас обиљежава Европски дан борбе против трговине људима, Полицијска управа Зворник интензивно предузима низ превентивних и репресивних мјера и радњи у циљу спречавања, откривања и документовања ове врсте криминалитета.

    У том смислу, мигрантска криза је један од актуелних проблема са којим се суочава Полицијска управа Зворник, која оперативнио покрива велики дио граничне линије са сусједном државом, због чега је ово подручје изложено већем приливу илегалних мигранта, а самим тим и покушајима кријумчарења.

   У току протеклих девет мјесеци ове године, полицијски службеници ове Управе су евидентирали једно кривично дјело „Кријумчарење лица”, гдје су жртве били илегални мигранти, док је прошле године у истом периоду евидентирано седам таквих кривичних дјела.

   Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, свакодневно, у сарадњи са припадницима Граничне полиције БиХ, на основу Споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору граничне линије, предузимају појачане активности са циљем одвраћања од илегалног преласка државне границе као и откривања и документовања кривичних дјела „Кријумчарење лица”, а појачане активности ће бити настављене и у наредном периоду. 

   Полицијска управа Зворник апелује на грађане да сазнања у вези свих облика трговине и кријумчарења лица, а нарочито дјеце, пријаве полицијским службеницима, како би заједничком сарадњом грађана, полиције и других институција релевантних за поступање у таквим случајевима, спријечили да та лица постану жртве трговине људима.