ФК ВЛАСЕНИЦА ПОЧИЊЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ДРУГУ ЛИГУ

1711
фК "Власеница"

   Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Након што је у петак извршена прозивка фудбалера, повратник у друштво друголигаша Републике Српске, Власеница, данас званично почиње са припремама.

   „Иако је претходна такмичарска сезона прекинута због пандемије, то нас, на сву срећу, није спријечило да остваримо свој циљ, а  то је био улазак у друштво друголигаша. На сједници Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске, која је одржана у петак, потврђен је наш повратак, послије двије године, у Другу лигу Републике Српске, група Исток, и морам рећи да нас је све у клубу ова вијест веома обрадовала. С обзиром да смо прозивку  извршили прије неколико дана, данас крећемо са припремама за првенство. Први тренинг  заказан је за  18 часова, а вјерујем да ће нам се већ данас придружити и неки од играча који, из оправданих разлога нису били на прозивци. На радном састанку са играчима, а коме су поред мене присуствовали и секретар Божидар Куртума и економ Владимир Јањић, смо се договорили о даљим активностима и већ сада могу рећи да сам сигуран да ћемо спремни дочекати почетак првенства у коме нам је једини циљ останак у лиги“, казао је Ђуро Вуксић, предсједник ФК Власеница.

   Он се осврнуо и на играчки кадар којим овај клуб располаже.

   „На прозивку су били позвани сви наши играчи и њих 14 се и јавило, док је девет било оправдано одсустно. С обзиром да нико није најавио одлазак, друголиггашку екипу  ће чинити сви они играчи који су се и изборили за улазак у виши ранг такмичења, уз 2-3 појачања. Већ смо почели преговоре са два добра фудбалера: младим Драганом Петровићем, који је стасао у нашем клубу, а у прошлој сезони играо за Милиће, и, такође дјететом нашег клуба, Марком Јањушевићем, доскорашњим играчем Слободе из Ужица. Јањушевић је требао заиграти за Спартак, али је тај ангажман тренутно стопиран због неких административних зачкољица, па се надамо да ће бар на једну полусезону носити наш дрес“, оптимистичан је Вуксић.

   Ипак, још увијек није сигурно ко ће са клупе водити Власеницу.

   „Као и у прошлој сезони, тренер остаје Небојша Ковачевић с којим ћемо почети припреме. Његов ангажман може доћи у питање само ако, према пропозицијама Фудбалског савеза Републике Српске, будемо морали имати тренера са одређеном лиценцом. Ми смо спремни и за такву ситуацију и већ имамо оквирни договор са једним лиценцираним тренером. У сваком случају, сачекаћемо неко вријеме да видимо шта ће и како ће бити“, каже предсједник новог друголигаша.

   Поред Власенице, у друштво друголигаша су са регионалног Истока ушли и братуначко Братство и сребренички Губер.