ГОЛИЋЕВА И КАСИПОВИЋ ИЗАБРАНИ ЗА ПОТПРЕДСЈЕДНИКЕ ВЛАДЕ СРПСКЕ

201

   Народна скупштина Републике Српске је на приједлог Комисије за избор и именовања за потпредсједнике Владе Српске изабрала министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренку Голић из реда бошњачког и министра правде Антона Касиповића из реда хрватског народа.

   За предсједника Комисије за избор и именовања изабран је народни посланик Радован Вуковић умјесто Игора Жунића.

   Радован Вуковић изабран је за члана у Административној комисији, а Мирела Кајкут Зељковић за члана Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду и Одбора за образовање, науку, културу и информисање.

   Далибор Стевић изабран је за замјеника предсједника Одбора за образовање, науку, културу и информисање и члана Одбора за здравство, рад и социјалну политику.

   Жељко Тодоровић изабран је за спољног члана Одбора за уставна питања, Ранко Карапетровић за спољног члана Одбора за локалну самоуправу, а Миладин Драгичевић, Наталија Тривић и Тања Тулековић за спољне чланове Одбора за Доњу Градину.

   Борислав Радић је, на лични захтјев, разријешен дужности члана Независног одбора. За два спољна члана Одбора за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине изабрани су Недељко Митровић и Миломир Савчић.