ХАРМОНИЗАЦИЈА ПРАВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ СА ПРАВОМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

433

 

     Извор: Републички секретаријат за расељена лица и миграције

    У Бања Луци је 04.02.2020. године, у организацији Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу и Правног факултета Универзитета у Бања Луци, одржана конференција под називом „Хармонизација права Републике Српске и Босне и Херцеговине са правом Европске уније”.

   На конференцији је истакнуто да је сврха овог пројекта да научноистраживачким радом допринесе хармонизацији домаћих прописа са правном тековином Европске уније и тиме олакша отварање преговарачких поглавља у поступку приступања Босне и Херцеговине Европској унији. Одржана конференције је прва у низу пројектних активности.

   Циљ Конференције био је повезивање научне и стручне заједнице Републике Српске и Босне и Херцеговине, размјена знања, мишљења и искустава, те покретање јавне дискусије о правним питањима од значаја за процес интеграције БиХ у Европску унију, а нарочито о питањима у вези са усклађивањем домаћег права привредних друштава, права заштите потрошача и правног оквира јавних набавки са правном тековином Европске уније.

   Испред Републичког секретаријата за расељена лица и миграције на конференцији су учествовали Др Љиљана Орешковић, в.д. помоћник директора, Јована Суботић, стручни савјетник и Сања Стојановић, ВСС сарадник за послове у области социјалног становања..​​​