“ХЕЛП” ДОНИРАО ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ ДОМУ ЗДРАВЉА У ВЛАСЕНИЦИ

425

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   У власенички Дом здравља стигла је још једна вриједна донација.

   Захваљујући доброј сарадњи са Општином Власеница и начелником Мирославом Краљевићем, њемачка хуманитарна организација ХЕЛП одлучила је да донира заштитну опрему и дезинфекциона средства у вриједности око 20 000 хиљада конвертибилних марака.

   Дарјан Билић из ХЕЛП-а је, са представницима општине Власеница, посјетио Дом здравља и уручио овај вриједни поклон.

   „Власеница је пројектна општина са којом имамо одличну сарадњу и сматрамо да је наша обавеза да помогнемо колико можемо. Можда је требало и раније, али нисмо прије успјели да ово имплементирамо.  Ипак, надамо се да ћемо овом донацијом коју чине: заштитне маске, рукавице, мантили, комбинезони, средства за дезинфекцију руку и простора, као и један бесконтактни топломјер, помоћи да овај крај епидемије што безболније прође“, навео је Билић.

   Власенички медицинари захвални су свима који имају слуха за њихове потребе.

   „Ова донација је дошла у право вријеме, баш када су залихе и маски и рукавица на измаку, а све ово ће нам бити неопходно и у овом тзв. посткоронарном времену. Надам се да ће ХЕЛП још дуго успјешно функционисати и помагати тамо гдје је то потребно“, казала је директорица власеничког Дома здравља Јагода Петровић.

   Горан Ђурић, замјеник начелника општине, сматра да за помоћ никад није касно.

   „Сигурно да је и ова донација резултат успјешне сарадње коју имамо са њемачком хуманитарном организацијом ХЕЛП, са којима смо кроз неколико пројеката урадили доста корисних и квалитетних ствари, прије свега за предузетнике и за пољопривреднике у нашој општини. Ова заштитна опрема је добродошла јер  су, када је у питању вирус корона, медицински радници најугроженији“, истакао је Ђурић.

   Њемачка невладина организација ХЕЛП основана је 1981. године у Бону. У протеклим годинама, Хелп је израстао у глобалну организацију, са уредима и пројектима у многим земљама широм свијета. Његова мисија је да пружи хуманитарну помоћ и помоћ при развоју заједницама погођеним катастрофама, ратом или сиромаштвом, кроз систем који подстиче властито учешће и охрабрује људе да помогну сами себи, како би се могли ослонити на сопствене снаге и остварити дугорочну одрживост.