ИЗ САОБРАЋАЈ ИСКЉУЧЕНО 75 ВОЗАЧА ЗБОГ ВОЖЊЕ ПОД ДЕЈСТВОМ АЛКОХОЛА

555

   Извор: Полицијска управа Зворник

   Полицијска управа Зворник реализовала је протеклог викенда републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање прекршаја у дневним условима употребе сигурносног појаса и дјечије сједалице а у ноћним условима на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 

   У оквиру наведене акције контролисан је 1167 учесник у саобраћају, од укупног броја њих 941 је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 75 возача утврђено присуство алкохола у организму. 

   Код 7 возача утврђена је количина алкохола у организму преко 1,5 г/кг, док су санкционисана 5 возача због одбијања тестирања на присуство опојних дрога у организму.

   У оквиру наведене акције у дневним условима, њих укупно 82 санкционисано је због не кориштења безбједоносног појаса, док је њих 41 санкционисано због непрописног кориштења сигурносне сједалице и непросисног превожења дјеце.  

   За вријеме спровођења акције појачане контроле саобраћаја санкционисано је укупно 648 прекршаја, од чега је њих 445 санкционисано по основу чињења других прекршаја по Закону о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

   Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.