ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 74 ВОЗАЧА ЗБОГ АЛКОХОЛА

342

 

    Извор: Полицијска управа Зворник

    Полицијска управа Зворник реализовала је протеклог викенда регионалну акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње у оквиру које је контролисан 417 учесник у саобраћају.

   Од укупног броја контролисаних возача, 408 је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 74 возача утврђено присуство алкохола у организму. 

   Код десет возача утврђена је количина алкохола у организму преко 1,5 г/кг, док су санкционисана 4 возача због одбијања тестирања на присуство опојних дрога у организму. 

   За вријеме спровођења акције појачане контроле саобраћаја санкционисано је укупно 144 учесника у сабраћају од чега је њих 66 санкционисано по основу чињења других прекршаја по Закону о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

   Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.