ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 74 ВОЗАЧА ЗБОГ АЛКОХОЛИСАНОСТИ

480

     Извор: Полицијска управа Зворник

    Полицијска управа Зворник, у периоду од 03. до 05. децембра 2021. године, реализовала је републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

    Током трајања акције контролисано је укупно 572 учесника у саобраћају. Због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја на које се односила акција, санкционисана су 78 учесника, од чега је 74 због управљања возилом под дејством алкохола, а такође санкционисана су и три возача због одбијања тестирања на присуство опојних дрога у организму, док је један возач санкционисан јер је био позитиван на присуство опојних дрога у организму. 

   Лишењем слободе због алкохолисаности задржано је 9 возача , од којих је код њих седам утврђено присуство алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг, а два због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 2,0 г/кг. 

    Полицијска управа Зворник ће и у наредном периоду наставити са предузимањем низа активности у циљу веће безбједности свих учесника у саобраћају.