ПЕТАР, ЕЛЕНА И СОФИЈА – ТРОЧЛАНО ПРЕДСЈЕДНИШТВО КОНФЕРЕНЦИЈЕ БЕБА 2020.

1162

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власеница је добила трочлано дјечје Предсједништво које чине најмлађа беба Петар Станишић, рођен 20.7.2020,  најстарија Елена Чалмић, рођена 28.8.2018.  и беба са највише браће и сестара Софија Ковачевић, рођена 25.4.2020, а која има три брата: Вукашина, Страхињу и Стефана.  Дјечијој влади награде ће уручити Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница, а додјела ће бити уприличена у сали Скупштине општине Власеница у четвртак, 6.8.2020. године, у 11 часова.

Поред њих, награде ће добити Андреа и Теодора Ђурић, једине близнакиње учеснице Конференције, рођене 15.12.2019, и Василије Трифуновић, који се родио на дан отварања Радио Власенице, 21.4.2020.

Трочлани жири, који су чинили: Ведран Арнаут, академски сликар, Зоран Ђурић, директор Туристичке организације, и Зорица Голијан, запослена у Културном центру, између пристиглих радова, изабрао је и наградио по три такмичара у двије области: најбољи цртеж и најбоља маска.

Најљепше цртеже нацртали су: Дуња Даниловић, Рамона Лакић и Лука Нерић, док су најљепше маске направили: Мила Костић, Урош Петковић и Ана Беровић.

Општинска управа је, уз помоћ спонзора припремила прикладне поклоне за све награђене, као и дарове за све пријављене малишане. Награде ће члановима трочланог Предсједништва и осталим награђенима, уз поштовање мјера и препорука, бити уручене сутра, у скупштинској сали Општине Власеница, а остали учесници поклоне могу преузети у просторијама Културног центра, од понедјељка до сриједе, у периоду од 10 до 12 часова.

Поред Општине Власеница, генерални спонзор Конференције беба 2020. је Компанија „Витинка“, док су остали спонзори: књижара „Вектор“, ЗТР Брус, „З маркет – Зворничанка“, СТР „Гиго“, СТР „Феникс“ и подрум пића „Ермико“.

Општина Власеница је, у сарадњи са Културним центром и Радио Власеницом,  и ове године организовала већ традиционалну Конференцију беба, али на мало другачији начин него претходних година. У складу са актуелном ситуацијом, пријава је била електронским путем, а право учешћа имали су сви малишани рођени у периоду од 29.7.2014. до 29.7.2020, који су се могли такмичити у двије категорије: за најбољи цртеж и најљепшу маску. За трочлано Предсједништво кандидати су били сви пријављени малишани рођени у периоду од 29.7.2018. до 29.7.2020, а након прегледања пристиглих пријава, изабрани су најстарија, најмлађа и беба са највише браће и сестара.