ЈАЧАЊЕ УЛОГЕ ЖЕНЕ У БОРБИ ПРОТИВ РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

364

    Удружење жена ,,Подриња“ у сарадњи са Удружењем грађана ,,Нешто више“ проводи пројекат ,,Јачање улоге жена у борби против родно заснованог насиља на подручју општине Власеница“ који је подржан од стране Европске уније.

    Пројектом ,,Јачање улоге жена у борби против родно заснованог насиља на подручју општине Власеница, настојаће се да се појача улога жена у превенцији и борби против насиља над дјевојкама и женама, нарочито из руралних подручја општине.
Реализацијом овог пројекта за најмање 20 жена ће бити пружена правна помоћ, а кориснице ће бити оснажене и охрабрене да насиље пријаве надлежним институцијама,такође биће израђен Приручник о поступању у случајевима породичног и родно заснованог насиља који ће се примјењивати у ЈЗУ “Дом здравља” Власеница.

   Ова активност се реализује у оквиру пројекта: Развој програма обуке за чланове општинских комисиј/одбора за равноправност полова у Бих“ (2021-2022) које имплементира Удружење грађана НештоВише и Амица Едука у сарадњи са Џендер Центром Владе Федерације Босне и Херцеговине и Џендер центар Владе Републике Срспке. Пројекат је подржан од стране Европске уније.