ЈАЊИЋ ПРОЗИВА ВЛАСЕНИЦУ

1361

     Tекст: Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    На Градском стадиону у Власеници, тренер истоимене екипе Владимир Јанић у 18 часова извршио је прозивку фудбалера на које рачуна у предстојећем првенству.

    Пред почетак припрема Јањић истиче да битнијих промјена у тиму неће бити.

    „Иако су неке екипе из окружења стартовале већ првог јулског дана, сматрам да ми почињемо у правом тренутку. Било је довољно времена и за одмор, а мјесец дана нам је преостао да се добро припремимо за сезону која је пред нама. На прозивци очекујем све фудбалере који су били дио екипе у сезони иза нас, јер још увијек нико није најавио одлазак. У договору са управом клуба, планирамо довести два-три појачања, а имена ће се знати у наредних десетак дана“, казао је Јањић.

    Тренер Власенице се осврнуо и на сезону коју је ова екипа са 42 бода завршила на осмом мјесту на табели.

    „Иза нас је поприлично турбулентна сезона. Ријетко се дешавало да двије утакмице заредом изведем исти састав на терен. Било је ту разних разлога – од повреда до обавеза на факултету или на послу. Ипак, успјели смо све превазићи и већи дио првенства смо провели у самом врху табеле. Нажалост, резултати у посљедња два-три кола нам нису ишли на руку, тако да смо завршили на осмом мјесту, али с обзиром на квалитет екипа у лиги и борбу која је вођена за сваки бод, ни то не сматрамо неуспјехом. Најбитније је да наш опстанак у лиги никада није дошао у питање, а у новој сезони ћемо се потрудити да се изборимо за повратак у виши ранг такмичења“, истакао је Јањић.

    У протеклој сезони Власеница је убиљежила 12 побједа, исто толико пораза, а шест утакмица је завршила неријешеним резултатом. Власенички голгетери постигли су 61 погодак, док је мрежа Власенице погођена 58 пута. Најбољи стријелци били су Миломир Миловановић са 15 и Петар Дошић са 13 постигнутих погодака.