ЈАНУАРСКЕ ПЕНЗИЈЕ У СРПСКОЈ ВЕЋЕ ЗА 2.17 ОДСТО

695

   Први састанак у овој години са предсједником Владе за представнике прензионера био је добитан. Законом, Влада је обавезна на почетку сваке године да врши усклађивање пензија са повећањем плата и инфлацијом у претходној години.

   Јануарска пензија у Републици Српској биће већа за 2,17 одсто. Прво повећање пензија у овој години долази на основу усклађивања пензија са повећањем плата и цијена на тржишту. Ово законско повећање Влада је додатном одлуком омогућила и пензионерима са најнижим примањима.

   ”Повећања су била на тржишту 1,2 одсто, плате су биле око три одсто повећане и када узмемо из једног и другог извора за повећање пензије то износи 2.17 одсто”, истиче Раде Ракуљ, предсједник Удружења пензионера Републике Српске.

   Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Влада обезбиједити додатна средства у буџету од пет до шест милиона КМ ради спровођења законске обавезе редовног усклађивања пензија за 70.000 пензионера у Српској у овој години.

   Повећање ће се осјетити већ на јануарској пензији. Предсједник Владе обећава наредно повећање пензије биће чим за то буду обезбијеђени услови у буџету.