ЈКП “ВЛАСЕНИЦА” КУПИЛО НАЈСАВРЕМЕНИЈУ РАДНУ МАШИНУ

972

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Комбинована радна машина, произведена прије само двадесетак дана, стигла је у власеничко Јавно комунално предузеће.

Александар Краљевић, директор ЈКП „Власеница“ каже да ће машина са низом додатних прикључака, не само олакшати и побољшати рад овог предузећа, него ће и смањити трошкове одржавања и потрошње горива.

„Ово је велики дан за наше предузеће и за нашу општину јер је након 30-40 година коначно набављена нова машина која ће олакшати пословање и повећати приходе предузећа. Наш терен је веома незгодан и била нам је потребна оваква машина, са низом додатних прикључака, а између осталог и са пнеуматским чекићем и  кашиком за чишћење путева, како бисмо  могли што лакше и брже отклањати кварове на водоводној мрежи и много брже уређивати град и приградска насеља у зимском периоду“, прича Краљевић.

Он је додао да је набавку ове радне машине у потпуности финансирало предузеће.

„Вриједност машине је 179 900 КМ, а са додатном опремом и прикључцима,  трошковима лизинга, каматом на лизинг,  укупна вриједност набавке је 224 000 КМ.  Ми смо јуче  уплатили ПДВ, а остатак је  распоређен на 36 мјесеци, тако да ће мјесечна рата износити 5 300 КМ, које ћемо плаћати од својих средстава. Машина је 2021. годиште, произведена је прије двадесетак дана, најновији модел. Старе машине су трошиле много горива, више новца је ишло на одржавање, тако да је набавком ове машине значајно смањени трошкови“, јасан је директор ЈКП „Власеница“.

Испоруци  машине марке ЈСВ, тип 4 CX, присуствовао је и  начелник општине Мирослав Краљевић, са најближим сарадницима.

„Радујем се да смо дошли до тога да ово предузеће коначно креће правим путем. Чињеница је да су два предузећа која су његови претходници годинама лоше пословала и стварала губитке, па смо ми, као одговорна власт, покренули њихов стечај, и, упркос бројним проблемима,  основали ново предузеће  које је коначно дошло  у ситуацију да ради оно због чега је и основано, а то је да чисти наш град и водом и свим другим услугама снабдијевају нашу локалну заједницу. Како они раде, довољно говори и то што, упркос суши,  код нас није било рестрикција воде, а сада су, сопственим средствима набавили и једну савремену машину. Кад имате одговорне људе, одговорне раднике, онда све мора ићи набоље“, изричит је начелник Власеница.

Регистрација комбиноване радне машине биће обављена у понедјељак и она ће одмах бити стављена у функцију.