КАКО УЧЕСТВОВАТИ НА САЈМУ- ПРИМЈЕР ВЛАСЕНИЧКИХ МАЛИШАНА

783

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Двадесет три дјечије главице иза штанда који је на власеничком Сајму пољопривреде и привреде био испуњен лијепо декорисаним корпицама пуним сласних колача, меканих кифлица и укусних посластица, веома озбиљно су схватиле свој задатак – зарадити новац за једнодневни излет. Умилним гласићима давали су информације о цијенама, о врсти својих “производа”, а ако је било потребно, и о саставу. Осмијеси на њиховим лицима, али и њихова жеља да зараде новац који ће искористити да сви могу отићи на планирани излет и заједно провести један лијеп дан, никога нису оставили равнодушним, па су све што су изложили врло брзо и продали.  

   Нела Мирић, учитељица ових вриједних малишана, поносна је на своје ђаке, али и њихове родитеље. 

   “Ми смо још једном показали да се свака добра идеја, уз мало труда, може реализовати и заиста сам срећна што су моји ученици и њихови родитељи положили веома важан испит, испит слоге и људскости. С обзиром да сваке године у мају основци иду на једнодневни излет, а да има ђака који нису у могућности да за то издвоје новац, предложила сам им да потребна средства зарадимо на Сајму. Вриједне маме су направиле колаче и кифлице које смо продавали по симболичним цијенама, и зарадили 270 KМ. Овај гест је свима био симпатичан, препознали су дјечије другарство и жељу да буду корисни, и све што смо припремилу, врло брзо смо и продали. Захвални смо Данки Милић Kезуновић,  директорици наше Основне школе „Вук Караџић“, која нас је подржала и резервисала нам штанд, као и свима који су учествовали у овој нашој мисији”, срећна је учитељица II 3.

   Власеничани памте да је учитељица Нела Мирић сличне акције иницирала и раније, а једна од њих је и учешће на власеничком  Сајму пољопривреде и привреде 2017. године. Мирићева је позната и по „сарадњи са Деда Мразом“ који њеним ђацима увијек шаље одговоре на њихова новогодишња писма, али и испуни неке жељице.