КОД 45 ВОЗАЧА УТВРЂЕНО ПРИСУСТВО АЛКОХОЛА У ОРГАНИЗМУ

266

    Извор: Полицијска управа Зворник

    На подручју Полицијске управе Зворник, од 07. до 10. марта, реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или психоактивних лијекова у организму.

   Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 413 учесника у саобраћају, од којих је 116 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 309 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 45 возача утврђено присуство алкохола у организму.

   Четири возача су лишена слободе и задржана до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се изврши алкотестирање. Такође, због одбијања да се изврши тестирање на присуство опојних средстава, пет учесника је санкционисано. Поред тога, евидентирано је и 65 осталих прекршаја.

   У току протекла два мјесеца текуће године, полицијски службеници ове Управе су због вожње под дејством алкохола из саобраћаја искључили 159 возача.

   У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју ПУ Зворник, сличне акције биће проведене и у наредном периоду. 

    Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.