КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈЕ КАМАТНЕ СТОПЕ НА СТАМБЕНЕ КРЕДИТЕ ЗА МЛАДЕ

282

   Извор: Влада Републике Српске

   Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је конкурс за субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, који ће бити отворен 30 дана.

   Министарство ће субвенционисати један проценат каматне стопе на стамбене кредите које пласирају комерцијалне банке у Републици Српској, а по кредитним линијама Инвестиционо – развојне банке Српске.

   Соња Давидовић, ресорна министарка, рекла да је за ове намјене у току године планирано издвајање од 1,7 милиона КМ из буџета Српске, те да ће Министарство покушати да распише још један овакав конкурс у другој половини године.

   ”Потрудићемо се да то урадимо како бисмо свим младима који обезбјеђују прву стамбену јединицу омогућили да конкуришу за субвенције”, поручила је Давидовићева.

   Давидовићева је подсјетила да су породице са дјецом уврштене у бенефициране групе код добијања стамбених кредита, додајући да је ИРБ лани смањила каматне стопе свим корисницима и вратила кредитну линију за самце.

   ”Такође, максимални износ кредита је повећан, па је могуће подићи до 150.000 КМ на период отплате од 25 година”, додaла је министарка.