КОШАРКАШИЦЕ ВЛАСЕНИЦЕ У ПОЛУФИНАЛУ МАЛИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

2821

 Текст:Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

     Кошаркашице из власеничке Основне школе „Вук Караџић“ јуче су (16.05.) на Малим олимпијским играма у Приједору одиграле двије квалификационе утакмице. Побиједивши првака бањалучке регије, екипу Основне школе „Георгије С. Раковски“ из Бање Луке убједљивим резултатом 31:7, и првака добојске регије, екипу Основне школе „П.П.Његош“ из Теслића са 17:10, Власеничанке су се пласирале у полуфинале Републичког такмичења из кошарке, које се у склопу Малих олимпијских игара, одржава у Приједору.

   – С обзиром да су наше кошаркашице убједљиво најмлађа екипа на турниру, у чијем саставу је чак шест дјевојчица из петог и шестог разреда, ми смо већ превазишли очекивања. Ми се надамо да смо квалитетнија екипа од противника с којим ћемо ујутру одмјерити снаге у полуфиналу, кошаркашица из Основне школе „П.П.Његош“ из Источне Илиџе, и да ћемо се изборити за пролаз у финале,  казао је тренер Власеничанки, професор Далибор Видовић.

Видовић је истакао да, поред утакмица, кошаркашице имају прилику да посјете и друге манифестације.

   – У току је обиљежавање Дана града Приједора, па је организовано и мноштво културних и спортских догађаја. Имали смо прилику да упознамо легенде српске атлетике: Оливеру Јевтић, Амелу Терзић, Драгана Перића… Чак смо, пред концерт, упознали и легенду народне музике, Хариса Џиновића. Морам истаћи да је организација такмичења одлична, али и искористити прилику да се захвалим ТР „Унион боје и лакови“ и Цафе бару „ Дуња“ који су нас финансијски подржали и помогли да дођемо у Приједор,  рекао је Видовић.

   На Републичком такмичењу из кошарке које се од 15. до 17.маја 2017. године одржава у Приједору учествује шест најбољих екипа из основних школа, побједника на регионалним такмичењима. Власеничанке су представнице бијељинске регије.

Екипа Инфо портала ВЛАСЕНИЦА 24 жели нашим кошаркашицама много успјеха!