КРАЉЕВИЋ ПОКЛОНИО КОСИЛИЦУ ВЛАСЕНИЧКОМ ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ

576

   Tекст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Иако већ важи за један од најљепших стадиона у Републици Српској, власенички Градски стадион од данас ће сигурно бити најуређенији у регији.

   Мирослав Kраљевић, начелник општине, уручио је представницима власеничког фудбалског клуба трактор-косилицу вриједну 5 000 KМ.

 „Kао што сам и обећао  на пријему који сам уприличио за фудбалере и управу клуба поводом окончања успјешне прошле сезоне, за потребе клуба, али и свих оних који тренирају на власеничком Градском стадиону, обезбиједили смо једну заиста вриједну машину за шишање траве. Фудбалски клуб основан је далеке 1945. године, кроз вријеме је мијењао имена, али је увијек био један од симбола овога града. Ово је спортски колектив који окупља и у коме тренира највећи број омладинаца из наше Власенице и сигурно је да ће им услови за тренирање и одигравање мечева бити много бољи на уредно и редовно покошеном терену. Наравно, клупски економ је годинама одржавао овај стадион уредним, па ће и њему бити  много лакше да то ради овим савременим уређајем. Вјерујем да ће клуб, коме ову машину поклањамо, наставити да се домаћински понаша, као и до сада, како би стадион био што љепши и функционалнији. С обзиром да на њему тренирају различите генерације, од оних најмлађих Власеничана до ветерана, не само они који воле најважнију споредну ствар на свијету, него и атлетичари, али и рекреативци, наш Градски стадион и треба да буде примјер уређеног спортског терена“, истакао је начелник Kраљевић уручујући представницима ФK Власеница овај вриједни поклон.

   У Kлубу истичу да је ово велики дан за власенички фудбал, али и остале спортове за које се овај терен користи.

   „У име нашег фудбалског клуба, али и свих оних који тренирају на овом стадиону, захвалио бих се начелнику Мирославу Kраљевићу на овој вриједној донацији, првој ове врсте у посљедње 24 године. Овим гестом начелник је показао да нас подржава на нашем путу ка вишем рангу такмичења, али и да је овај стадион срце нашег града. До сада је наш економ Владимир Јањић ручном косилицом, односно парк косилицом, успијевао одржавати овај стадион на врхунском нивоу, али од сада ће то бити много лакше. Овдје су гостовале многе екипе, од прволигашких, до ветерана београдске Црвене звезде, и увијек су имали само похвале за изглед нашег терена, који је увијек зелен, припремљен за игру и увијек су се чудили како то успијевамо са капацитетима које имамо. Сигурно је да ће одсада имати још више разлога за похвале“, казао је Божидар Kуртума, секретар власеничког фудбалског клуба.

   Власеница се тренутно такмичи у Регионалној лиги, група Исток, а двије сезоне је играла у најелитнијем такмичењу у Републици Српској, Првој лиги.