КРАЉЕВИЋ СА ВИШКОВИЋЕМ РАЗГОВАРАО О ИНФРАСТРУКТУРНИМ ПРОЈЕКТИМА

742

Т. Голијанин / Инфо портал Власеница 24

Начелник Мирослав Краљевић данас је у Општинској управи општине Власеница угостио предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и са њим разговарао о пројектима важним за ову локалну заједницу.

Начелник Власенице задовољан је исходом састанка.

„Разговарали смо о пројектима које смо заједно започели  у Власеници и дотакли смо се свега што се ради и што се радило у претходном периоду: путева, водовода, кружне раскрснице, самог трга који ће у наредних дана почети да се ради. План је да се Трг српских бораца, са централним спомеником, отвори званилчно 21. септембра. Наравно, разговарали смо и о пратећим пројектима, а то су паркинзи, пијаца, спортска дворана…  Премијер је обећао да ће наредних дана разговарати са србијанским предсједником и премијером и дати нам повратну информацију око наставка радова на студентско–ђачком дому, чијуи је капацитет 300 кревета. Ако буде неких, да тако кажем одређених проблема,  проблема, предсједник Додик и предсједник Владе ће у току ове године издвојити значајна средства за његов завршетак.  Упознао сам предсједника Владе са детаљима о Игриштима, о томе шта је планирано на, кроз регулациони план  и друге планске документе око комплетне инфраструктуре:  уређења стаза, жичара, путева, паркинга, хотелских капацитета, апартманских насеља, викенд насеља, спортских терена,  све оно што ће ову планину чинити најбитнијом на овом простору“, јасан је начелник Краљевић.

Премијер Радован Вишковић истиче да Власеница има велику подршку Владе Републике Српске.

„Сви пројекти на подручју Власенице реализују се уз помоћ Владе Републике Српске која учествује и води велике инфраструктурне пројекте у скоро свим локалним заједницама. Волио бих да је ситуација другачија, да су локалне заједнице у позицији да саме раде велике инфраструктурне пројекте, међутим није таква ситуација “, нагласио  је Вишковић и објаснио о којим се пројектима ради.

“Власеница је кандидовала уређење трга са спомеником за погинуле у Одбрамбено–отаџбинском рату. Влада је прошле године дала око 700 000 KМ, а  прије петнаестак дана и додатних 300 000 KМ да се то коначно заврши. Полицијска станица је при самом завршетку и сигуран сам да ће она бити спремна у наредних мјесец дана,  да се полиција пресели из старе зграде у нову. Одобрили смо, прије петнаестак дана, и милион и по KМ за уређење инфраструктуре на подручју општине, а то су локални путеви, улице и тако даље“.

Премијер је нагласио да је капитални пројекат изградње ски-центра на Игриштима важан за општину Власеница, али и  цијелу ову регију.

„Не смије се заборавити један велики пројекат који се ради на овом подручју, а има везе са општином Власеница, и са читавом овом регијом. Заједно са Олимпијским центром Јахорина, већ је кренула изградња одмаралишта, ски-центра на Игриштима, и то је један велики пројекат који ће имати значај за читаву ову регију“,  закључио је премијер.

Он је навео да се много ради и на уређењу путева према Власеници.

“Треба поменути да смо,у  протеклих годину и по дана, рехабилитовали пут од Зворника до Власенице. Ових дана биће завршена тендерска процедура за рехабилитацију пута од Власенице према Подроманији која је подијељена у два лота:  један је Власеница – Хан Пијесак, а други Хан Пијесак – Подроманија”, прецизирао је Вишковић.

Радном састанку начелника Краљевића и премијера Вишковића присуствовали су и Давор Чордаш,  вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, и вршилац дужности помоћника директора у Републичком секретаријату за расељена лица и миграције Гојко Јотић.