“КРИМОЛОВЦИ”: У АВГУСТУ 246 ПРИЈАВА

1359

     Извор: СРНА

   Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ примили су у августу укупно 246 пријава, од којих је 17 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, за које су и сачињени извјештаји.

   Од 246 пријава, 173 су примљене путем телефонске линије “Кримоловци”, а 73 путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела, саопштено је из Сипе.

   У саопштењу се наводи да се највећи број информација односио на кривична дјела у вези са опојним дрогама, привредним криминалом, те кријумчарењем људи и робе.

   Од укупног броја примљених информација путем “Кримоловаца” и електронског обрасца, 12 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БИХ, а по пет је поступала и Сипа.

   У августу је примљено 11 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама примљеним путем “Кримоловаца” или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

   Полицијски службеници Сипе дали су 37 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја “Кримоловци” – 080 020 505.