КРСТИЋ ДОМИНИРА ПОБЈЕДНИЧКИМ ПОСТОЉИМА: ВЛАСЕНИЧКИ АТЛЕТИЧАР ТРЕЋИ НА ”СРБИЈА МАРАТОНУ”

1814

   Текст: Тања Рикановић/Инфо портал Власеница24

      Атлетски савез Србије организовао је први по реду ”Србија маратон,” велико спортско такмичење које је јуче одржано у Београду. Учешће је узело преко 3.000 атлетичара а поново се међу најбољима нашао млади власенички спортиста Срето Крстић.

   ”Освојио сам треће мјесто у трци на 5 километара и веома сам задовољан јер је у врло озбиљној конкуренцији од толико великог броја успјешних атлетичара међу најбржим уписано и моје име,” изјавио је Крстић за наш портал.

   ”Овај пласман је одлична увертира за оно што слиједи, а то су припреме за идућу сезону гдје ћу настојати да испуним норму за неко велико међународно такмичење,” истакао је Крстић.

   Он је додао да је ”Србија маратон” обухватио трке на 5 и 10 километара као и то да су такмичари имали могућност да сами одаберу у којој ће дисциплини да се представљају јер су све обезбијеђене награде носиле исту вриједност.

   Овај догађај је окупио успјешне спортисте који су пристигли из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Македоније а на првој од три трке у оквиру “Србија маратон серије” учествовало је 3.270 тркача, који су стартовали испред Арене “Штарк” на Новом Београду а потом и ушли у циљ у највећој дворани на Балкану.

   За вријеме трке је у “Штарк” Арени одржан и атлетски изазов за малишане, на којем су они најмлађи могли да науче основе такозване “краљице спортова” и то у дружењу са најбољом српском атлетичарком, Иваном Шпановић.