ЛУКИЋ: ЗА ДРУШТВО СМО СТРАШИЛА ИЛИ НЕВИДЉИВИ

973

   Да ли знате колико је слијепих и слабовидих лица у Власеници? Одговор на ово питање ни приближно тачно није дало 70% oд 30 анкетираних власеничана. Њих смо сусрели на путу до канцеларије Међуопштинске организације слијепих гдје нас је дочекао секретар, Горан Лукић.

   ”Наше удружење тренутно броји регистровано 41 лице од чега 21 особа долази из Власенице. Остали чланови су из општина Шековићи, Хан Пијесак и из Милића. Учествујемо на добровољној основи и имамо информације да нас је пуно више али нам се многи из страха, нелагоде и посљедица стереотипног окружења нису придружили”, изјавио је Лукић.

   Он је нагласио како су се поводом Међународног дана бијелог штапа, 15. октобра, у Власеници некада организовали културно- умјетнички програми. ”Сада не гледамо на датуме, могућности су лошије те смо принуђени да сва средства преусмјеримо на помоћ најугроженијима, у пакетима хране и основних потрепштина,” истиче Лукић.

   ”Жао нам је што смо на маргини, нарочито због млађих чланова који се не социјализују јер имају инвалидитет. Много смо као друштво несавјесни, дешава се да када пролазимо улицом људи али и дјеца коментаришу да смо страшила, наказе. Тек ако покажу интересовање може им се објаснити ко смо заправо и зашто је за све нас је боље да не будемо искључени и невидљиви”, истиче Лукић.

   Он је истакао да је ова невладина организација задовољна финансијском подршком општине Власеница која редовно испуњава своје буџетске обавезе. Новац пристиже и из Хан Пијеска и Шековића а надају се да ће и општина Милићи прослиједити обећана средства.

   Захваљује се свим појединцима који испред својих предузећа помажу ову невладину организацију.