МАЛОЈ ИВАНИ ЈЕ ПОТРЕБНА НАША ПОМОЋ

953

   Извор:

   Трогодишњој Ивани Бјелогрлић из Источног Сарајева потребна је наша помоћ. Храбра дјевојчица од септембра прошле године води упорну и тешку борбу са карциномом бубрега. Болест је након операције наставила да се шири и на друге органе. Највеће шансе за Иванино лијечење пружа Европски центар за дјечију онкологију у Паризу. Но, љекарске интервенције и терапије, које за Ивану значе живот, коштају 250.000 еура.

   Ивана Бјелогрлић више од годину дана води упорну и тешку битку за живот. У септембру прошле године дијагностикован јој је тумор бубрега. Ово малено, али храбро срце издржало је све досадашње терапије. Међутим, на контролним прегледима обистиниле су се најгоре слутње. Болест се проширила и на друге органе.

   „Ивана је још увијек, хвала Богу, клинички добро, само што нема косицу. Рекли бисте да је то једна здрава дјевојчица, али ето налази су показали другачије“, рекла је раније за медије Нина Бјелогрлић, мајка.

   У Босни и Херцеговини за Ивану не постоји могућност даље терапије. Лијек се мора потражити у иностранству, за шта су потребна велика средства. Иванина мајка навела је да је за лијечење на клиници Европски центар за дјечију онкологију у Паризу, који пружа најбоље шансе, потребно 250.000 еура.

   У Братунцу је акцију покренула Слађана Турунташ, даљи род малене Иване, која се ангажовала да се и наше подручје придружи једној од масовнијих акција подршке у посљедње вријеме.

   „Акција је наишла на велики одзив, али је потребно још много. Ја ћу говорити само о Сребреници и Братунцу. Кутија за помоћ нашој лавици постављена је у З маркету у Братунцу, масован је одзив фирми и удружења из Братунца и Сребренице, ту је и Општина Сребреница, СОЗ Братунац, бројни портали, Желимир Тришић и све студентске организације Новог Сада… За подручје Братунца и Сребренице, сви који желе да помогну ову акцију могу мене контактирати на број 065/420-340. Ја се унапријед захваљујем свима и, шта друго да кажем, помозимо колико ко може, маленој Ивани ће свака помоћ значити“, рекла је за УПСМедиа Слађана Турунташ.

   Новчана средства се могу уплатити на намјенски жиро рачун, а у децембру ће бити отворен и хуманитарни телефонски број за прикупљање помоћи за Иванино лијечење.

   За новчану помоћ за лијечење отворен је намјенски жиро-рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 1541029988405703.