МАТУРАНТИ ПОСЉЕДЊИ ПУТ СЈЕЛИ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

1126

      Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Примивши своје дипломе, још једна генерација матураната опростила се од  власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“.  Матуранте су из школе испратиле Илинка Нинић, вршилац дужности директора Центра, и разредне старјешине Биљана Обрадовић, Свјетлана Лазић и Јована Ђогић. 

   Директорица Нинић жали што се са свршеним средњошколцима нису могли опростити на свечанији начин. 

   „Жао ми је што ову генерацију нисмо испратили онако како је то уобичајено у нашем Центру – пригодним програмом који припреме наш Хор и Драмско-рецитаторска секција. С обзиром на то да је на снази забрана окупљања  више од 50 особа на једном мјесту, подјела диплома је уприличена у кабинетима, за сваки разред у различитом термину, уз поштовање прописаних мјера, а то су заштитна маска и социјална дистанца. Обратила сам се сваком одјељењу, пожељела им срећу у личном и професионалном животу, подијелила захвалнице онима који су то заслужили ангажманом у секцијама, а посебно у Драмској секцији на енглеском језику, и оне који су нам током свог школовања помагали у организацији разних манифестација у нашем Центру“, казала је директорица.

   Нинићева је захвална начелнику општине Власеница Мирославу Краљевићу који је, као и увијек, наградио најбоље ученике. 

   „Начелник Краљевић и Општина Власеница су за најбоље ђаке из ове генерације обезбиједили новчане награде. Маријана Мићић, матуранткиња гимназије, је заслужено понијела титулу ђака генерације, јер је, осим свих петица у дневнику, низала успјехе и на разним такмичењима, а у нашу школу је донијела бројне медаље са међународних такмичења из географије. С обзиром да је у току свог школовања имала само једну закључену четворку, ове године је, први пут, награђена и најбоља ученица у оквиру стручних школа, матуранткиња економске струке Драгана Дабић. Награђеним дјевојкама, желим много успјеха у даљем школовању и не сумњам да ће се школа и даље поносити њима“, истакла је Илинка Нинић, директорица Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници.

   Средњошколски центар „Милорад Влачић“ завршила су 62 матуранта, три одјељења: гимназија општи смјер, шумарски техничари и економски техничари.